085 - 21 00 575 info@dieetkunde.nl

Vergoeding en verzekering

Diëtetiek wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering heeft tenminste recht op 3 behandeluren per kalenderjaar.

Aanvullende verzekering

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u mogelijk recht op extra behandeluren. Ondanks dat de diëtist vrij toegankelijk is zijn er nog steeds verzekeringen die een verwijzing wel verplicht stellen om vergoeding vanuit het aanvullende pakket te kunnen verkrijgen. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact met ons op.

Tarieven

DPS Dieetkunde hanteert de gemiddelde tarieven die de zorgverzekeraars hebben vastgesteld:
Eerste consult € 68,50 –  € 90, – 
Tweede consult € 29,50 – 43,50
Vervolg consulten € 29,50
Telfonisch kort consult € 14,50
Toeslag huisbezoek € 15,- € 20,-

Bovengenoemde bedragen zijn berekend aan de hand van gemiddelde tijden bestaand uit de directe tijd en de indirecte tijd. De directe tijd is de tijd dat u daadwerkelijk in gesprek bent met de diëtist maar de diëtist heeft ook tijd nodig na uw bezoek bijvoorbeeld om uw voeding te berekenen, uw voedingdagboek te beoordelen, voor het opstellen van uw persoonlijk dieetadvies maar ook voor het schrijven van uw dossier, terug koppeling of overleg met/aan verwijzende (huis)arts etc. Dat is de indirecte tijd. Vooral het eerste consult vraagt meestal behoorlijk wat indirecte tijd.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons op werkdagen bereiken via telefoon: 085 - 21 00 575 mail: info@dieetkunde.nl Maak een afspraak