085 - 21 00 575 info@dieetkunde.nl

Vergoeding en verzekering

Diëtetiek wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering heeft tenminste recht op 3 behandeluren per kalenderjaar.

Aanvullende verzekering

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u mogelijk recht op extra behandeluren. Ondanks dat de diëtist vrij toegankelijk is zijn er nog steeds verzekeringen die een verwijzing wel verplicht stellen om vergoeding vanuit het aanvullende pakket te kunnen verkrijgen. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact met ons op.

Tarieven

DPS Dieetkunde hanteert de gemiddelde tarieven die de zorgverzekeraars hebben vastgesteld:
Eerste consult € 68,50 – € 90,-  
Tweede consult € 29,50 – 43,50
Vervolg* consulten € 29,50
Telefonisch kort consult € 14,50
Toeslag huisbezoek € 15,- € 20,-
Dieetbevestiging belastingdienst € 14,50 (indien niet meer onder actieve behandeling)

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar worden tarieven bepaald, bovenstaande tarieven geven een gemiddelde indicatie. Bovengenoemde bedragen zijn berekend aan de hand van gemiddelde tijden bestaand uit de directe tijd en de indirecte tijd. De directe tijd is de tijd dat u daadwerkelijk in gesprek bent met de diëtist maar de diëtist heeft ook tijd nodig na uw bezoek bijvoorbeeld om uw voeding te berekenen, uw voedingsdagboek te beoordelen, voor het opstellen van uw persoonlijk dieetadvies maar ook voor het schrijven van uw dossier, terug koppeling of overleg met/aan verwijzende (huis)arts etc. Dat is de indirecte tijd. Vooral het eerste consult vraagt meestal behoorlijk wat indirecte tijd.

* bij diverse hulpvragen (voorbeelden eetstoornissen, eetproblemen, COVID herstel, sondevoeding etc) zullen de vervolgconsulten meer tijd in beslag nemen waardoor de tarieven zullen afwijken van een standaard vervolg consult. 

 

Verhinderd? 

 

Bent u onverhoopt verhinderd? Geef dit dan zo snel mogelijk telefonisch door, in elk geval minimaal 24 uur van tevoren.
Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken worden niet door de zorgverzekeraar vergoed en daarom bij u in rekening gebracht.  
Afspraken kunnen niet verzet of geannuleerd worden per e-mail.

 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons op werkdagen bereiken via telefoon: 085 - 21 00 575 mail: info@dieetkunde.nl Maak een afspraak